Procenten korting berekenen groep 8


procenten korting berekenen groep 8

de stippen, klik/kleur het gegeven percentage van de stippen. Deze videos staan ook op de paragraaf pagina. Onder het figuur staat een percentage, bijvoorbeeld. Als we de formule gebruiken zien we dat je 75,- omhoog in salaris gaat ( 1500 : 100 15,- x 5 75,- ). Hang de kommagetallen, breuken en percentages aan de getallenlijn. . Je wilt bijvoorbeeld uitrekenen hoeveel 20 korting is op een jas die je hebt gezien van. Het is opgebouwd als een piramide: elke laag bouwstenen wordt zorgvuldig op de vorige gelegd; je kunt geen laagje missen. Je hebt willekeurige dominostenen voor je liggen, leg die aan op het speelbord (het moet dan wel overeenkomen met het percentage, de breuk of het kommagetal).

Je verdient op het moment 1500,- bruto. Antwoord vervolgens op de vragen. Bereken hoeveel korting je krijgt of wat de nieuwe prijs wordt. In dit leerwerkboek wordt de vijfde bouwlaag van de wiskunde-piramide behandeld. Je krijgt 5 meerkeuzevragen. Klik onderaan op volgende om naar een nieuwe opdracht te gaan. Procenten, veel verschillende oefeningen, procenten korting, uitverkoop! Bij elke oefening staat voor welke groep deze bedoeld.

Rating is available when the video has been rented. 70 van 800, ik kan uitrekenen hoeveel stoelen er bezet of vrij zijn, als 70 vd 800 plaatsen bezet. Hetzelfde, wat is hetzelfde? Je betaalt dan nog maar 79,20 voor de jas. Je moet in dat geval zorgen dat 50 van de figuur gekleurd.


Sitemap